A Valentin naphoz hozzátartoznak a legkülönfélébb csokoládék, bonbon, sütemény, torta, egyszerűen minden ami édes és szív alakja van. A "Fehér napon" fehér csokoládét ajándékoznak és a "Fekete napon" szinglik elmennek és Jajangmyeon-t esznek.
A Jajangmyeon búzatésztából áll, amit erős szósszal öntenek le, a szósz alapja chunjang (sós, fekete szójababpaszta), felkockázott hús és zöldségek, illetve néha tengergyümölcsei is.
Jajang (vagy jjajang) a szósz neve, myeon (vagy myun) jelentése "tészta."
Hogyan készíts csokoládét?
Hozzávalók:
-
50 g kakaó
-
50 g növényi margarin
-
200 g tejpor
-
100 g méz
-
125 ml tejszín
-
1 db nagy edény
-
1 db kis edény
-
1 db kis tál
-
1 db keverő kanál
-
1 db tepsi
-
1 db kenőtoll
Elkészítés:
-
Engedjünk a nagy tál feléig vizet, és forraljuk fel. Rakjuk a kisebb lábast a nagyobba. Tegyünk bele a margarint és várjuk meg, amíg elolvad.
-
Keverjük össze a kakaót és a tejport a kis tálban. Adjuk hozzá folyamatos kevergetés közben a folyékony margarinhoz. Pár perc múlva keverjük meg és adjuk hozzá a tejszínt is, folyamatos kevergetéssel.
-
Vegyünk ki a kisebb edényt a nagyból és kevergessük tovább. hagyjuk kb. 50 fokra lehűlni keverés, gyúrás mellett. Ezután adjuk hozzá a mézet.
-
Oszlassuk el a csokimasszát egy ujjnyi vastagon a kivajazott a tepsiben.Most ízlés szerint belenyomkodhatunk hozzá pl. mandulát, mogyorót, mazsolát stb.
-
Hagyjuk a masszát 50-100 fokon 10-20 percre a sütőben "száradni". Vegyük ki a sütőből és hagyjuk megdermedni.
|